CIM User group logo

Husk CIM User Group konference i Amsterdam d. 1-3 Juni 2016

CIM User Group er et El Dorado for nørder som beskæftiger sig med Smart Grid problematikker, og deltagerne kan typisk også godt lide at drikke en øl eller to. Med andre ord, der er ingen undskyldninger for ikke at deltage 🙂

Slå lige på tråden, hvis du har tænkt dig at deltage!

Emnet er denne gang: “Using CIM to Create and Support the Data-Driven Utility”.

Læs mere på hjemmesiden: http://cimug.ucaiug.org/Meetings/EU2016/default.aspx

CIM har indtil videre primært været brugt som et udvekslingsformat i mellem specifikke systemer – fx mellem SCADA, GIS, Smart Meter system m.fl.

Dvs. et system, fx SCADA, abonnerer på noget data som ejes af et andet system, fx det statiske netværksdata modelleret i GIS, og får gennem en integration disse data synkroniseret til egen database.

Men faktisk så bliver det meget mere spændende når CIM udnyttes til at arbejde med data på tværs af systemerne, hvilket er denne konferences fokusområde.

Det klassiske brugsscenarie er “Condition Based Asset Management”, hvor data fra fx GIS, SCADA og Smart Meter systemet m.fl. kombineres, hvorpå vedligeholdsbesøg kan optimeres alt efter anlæggets belastning, levetidskurve, lokation m.v. Forventer at der kommer nogle gode indlæg vedr. dette, uden at jeg dog ved det med sikkerhed.

Der er også CIM university den første dag, som er rigtig godt, hvis du ønsker at blive klogere på CIM i en fart. Der er normalt to spor. Et begynder spor, samt et mere avanceret spor. Sidstnævnte er typisk fokuseret på netberegning.

 

Skriv en kommentar